What goes around, comes around

Som de fleste vet har jeg brukt mine siste år på meg selv for å bli bra igjen. Nå som jeg har klart å få til så mye har jeg både blitt inspirert og påvirket av helsepersonell jeg har hatt rundt meg. Jeg har da brukt noe av hva jeg har lært til å hjelpe andre.

Februar 2015 flyttet jeg til Porsgrunn fordi jeg følte at kommunen la til rette for meg. Første gangen jeg var på besøk her ble jeg tatt varmt i mot og møtte alt av terapeuter, voksenopplæring og andre støttespillere som jobbet med meg. Målet deres var jo å få meg videre.

Det eneste var at jeg ikke hadde noe særlig sosialt nettverk her ettersom jeg aldri hadde bodd her tidligere. Jevnaldrende jeg kjente studerte og var opptatt med studier, men tok seg tid til meg når de var hjemme. Jeg har opplevd at den sosiale biten er viktig for å komme seg videre og for å ikke surre rundt i sine egne vonde tanker.

Det var utrolig vanskelig for meg å knytte noe særlig nettverk ettersom jeg opplevde at andre var skeptiske til meg. På denne tiden klarte jeg verken å prate ordentlig eller bevege meg som andre. Enkelte venner av meg fra tidligere har vært veldig greie med meg her og introdusert meg for nye.

En som helt klart har påvirket meg etter skaden er en gutt fra Syria som har lagt seg ut på en lang reise for å komme seg til Norge. Han var innom 8 andre land før han kom seg til Norge. Disse landene var da Tyrkia, Hellas, Kroatia, Bosnia, Østerrike, Frankrike, Tyskland og Sverige.

På denne veien transporterte han seg med 4 ulike transportmidler og hadde ikke med seg noe særlig på denne turen annet enn én følgesvenn.

På veien i Norge har han vært innom flere forskjellige steder. Jeg har jo flyttet på meg selv den siste tiden, men det kan ikke sammenlignes ettersom jeg hele tiden har bodd i Norge. Dette har hjulpet meg gjennom skadeperioden min hvor jeg hele veien har kunnet gledet meg over at jeg har vært heldig i det uheldige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s